Novemberi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

novemberi programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a novemberi programtippek válogatást!

Novemberi programtippek

Kerékpáros kirándulással vár a Balaton, egész novemberben

Aki nem riad vissza a hűvösebb időjárástól, annak érdemes két keréken bejárni a Balaton környékét novemberben is, hiszen ez a vidék rengeteg csodahelyet tartogat az év minden napján. Egy e-bike nyergében ülve meghódíthatod az északi és a déli part kevésbé ismert településeit is.

Őszi vendégek a Fertő-tavi Bioszféra Rezervátumban, 2023.11.04.

A Bioszféra-rezervátumok Nemzetközi Napja (november 3.) alkalmából szervezett szakvezetett sétán megismerkedhetünk a Fertő-tavi Bioszféra Rezervátum természeti értékeivel, egyedülálló madárvilágával. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Erdei túra Felsőtárkányban, 2023.11.04.

Felsőtárkány község Heves vármegye Egri járásában, a Tárkányi-patak völgyében található. A felsőtárkányi erdei túra távja 7 és fél kilométer, a szintkülönbség 240 méter. Bokát jól tartó, nem csúszós talpú cipőt és túrabotot érdemes vinni a túrára.

Áprily Lajos Emléktúra 2023., 2023.11.04.

Idén is megrendezik az Áprily Lajos Emléktúrát, a 12, 26 és 45 kilométeres túrák célja, hogy Áprily Lajos Visegrádhoz és környékéhez kötődő emlékeinek bejárásával méltó módon emlékezzünk meg a költő életművéről, természet- és hazaszeretetéről. A túra a Hazajáró Kupa része.

Panorámatúra a Burdán, 2023.11.11.

A panorámatúra során megismerhetjük a Kovácspataki-hegység/Burda legszebb túraútvonalát, amely végigvezet minket a sziklák peremén és számos kilátóponttal teszi felejthetetlenné az utunkat.

Egy nap a pécsi Kodály Központ hangjaival, 2023.11.11.

Exkluzív kulisszák mögötti séták, elektroakusztikai kiállítás, hangtechnikai előadások és a Popori Acoustics legújabb hangfalainak bemutatója is szerepel a Kodály Központ hangjai című tematikus nap programjában, amelyre november 11-én várják az érdeklődőket.

Rovarfogó növények – Tematikus szakvezetés az ELTE Füvészkertben, 2023.11.11.

A füvészkerti séta során a rovarfogó növényekkel ismerkedhetünk meg. A szakvezetés kis csoportban, korlátozott létszámmal zajlik, lehetőség van egyéni kérdések megválaszolására.

Szakvezető, a gyűjtemény kezelője: R. Eszéki Eszter PhD.

Tokaji Márton Napok, 2023.11.10-12.

A háromnapos programsorozat fergeteges ízekkel és finom borokkal teszi különlegessé a novemberi hétvégét a gasztronómiai élmények rajongói számára. A libából készült ételek mellé sütőtökös fogásokat és színpompás desszerteket kínálnak.

Veszprém Jazz Fesztivál, 2023.11.16-19.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként megvalósuló fesztivál közel 30 koncerttel várja a műfaj rajongóit a Hangvilla, az Expresszó és a Papírkutya színpadain.

Erzsébet napi vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél, 2023.11.18.

Az esti túra emlékezetes élménnyekkel csalogat. Népi megfigyelés szerint, ha Erzsébet napján esik az eső, akkor enyhe télre számíthatunk, ha viszont esik a hó, akkor szinte biztos, hogy fehér karácsonyunk lesz. A visszaút sötétedés után lesz, közepesen könnyű, 3 km-es túrára készüljünk.

Előzetes bejelentkezés szükséges.

Évadzáró gyalogtúra és terepfutás a Nyakason, 2023.11.18.

Idén november 18-án tartják a szokásos évadzáró sporteseményt a Nyakason, ahol mindenki egyénileg indul a megadott időintervallumon belül. Nem lesz külön időmérés és befutóérem sem, ezen az eseményen a teljesítés a cél, így nem fognak győztest sem hirdetni és mindenki magának méri majd az idejét.

Az útvonal végig részletes szalagozással és táblázással van kijelölve.

Zsámbéki romtemplom (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

Vadak & minden, ami erdő – Gasztrohegy Badacsony, 2023.11.25-26.

2023 őszétől újra meghódíthatjuk a gasztronómia csúcsait Badacsonyban, ahol izgalmas, tematikus gasztro-hétvégékkel várják a kulináris élmények kedvelőit a Gasztrohegy Badacsony rendezvénysorozat keretében.

A novemberi Vadak & minden, ami erdő fantázianéven futó kétnapos program kihagyhatatlan esemény a kulináris élmények szerelmeseinek.

Fotók: Gasztrohegy Badacsony

Galyatető gyalogtúra, 2023.11.25.

Barangolj hazánk legmagasabb hegyvonulatán az őszi Mátra hívogató csúcsain! Vágj neki ennek a kalandnak az ország tetején, Kékestető és Galyatető – két impozáns hegy egy túrán.

Tiszta időben pazar kilátásban gyönyörködhetsz majd, kimeríthetetlen tárháza a kirándulóhelyeknek ez a mesés vidék.


Küldj Te is ingyenes programtippeket: info kukac csodahelyek.hu

Hirdesd nálunk programod: sales kukac csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.