A legtöbb reptér pénzt kér a légicégektől, de van egy hely a szomszédban, ahol fizetnének nekik

Miután az innen a legtöbb járatot működtető légitársaság bejelentette, hogy átköltözteti a járatait, a reptér úgy érezte, lépnie kell.

Júniusban nyitott meg Brassó új repülőtere, a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér, azonban egyelőre még nincs rajta túl nagy forgalom, amiben az is közrejátszik, hogy a légikikötő csupán napi 12 órán át üzemel. Ez volt az oka annak is, hogy a Dan Air román fapados légitársaság amúlt héten közölte: november 13-ától a moldvai Bákóba (Bacau) költözteti brassói járatait.

Az innen a legtöbb járatot működtető Dan Air korábban több alkalommal is kérte a nyitvatartási idő meghosszabbítását, arra hivatkozva, hogy a szűkös időintervallum és a reptér hiányos felszereltsége miatt repülőgépei többször kénytelenek voltak más romániai repülőtéren leszállni, jelentős veszteséget okozva a vállalatnak.

A Dan Air bejelentésére reagálva Serban Todorica megyei tanácselnök közölte: a bákói hatóságokhoz hasonlóan

a jövőben ők is támogatásban részesítenék a brassói repülőtérről járatokat működtető légitársaságokat.

A támogatási stratégia kidolgozása folyamatban van, és ehhez az Európai Bizottság jóváhagyása is szükséges. Több romániai megyei közgyűlés folyamodott már a megoldáshoz, hogy növelje a járatok számát, és a reptér nyitvatartási idejét is igyekeznek huszonnégy órásra bővíteni.

A brassói repülőtér vezetése eközben bejelentette: az eddigi ingyenesség után hétfőtől fizetőssé válik a parkolás az intézmény közel száznyolcvan férőhelyes parkolójában.

A Székelyföldet is kiszolgáló brassói reptérről a Dan Air mintegy tíz járata mellett a Wizz Air fapados légitársaság működtet két járatot, London és Dortmund úti céllal, és a nyár folyamán több charter járat is indult innen közkedvelt üdülőhelyekre. A légikikötőben június 15-i megnyitása óta szeptember végéig több mint ötvenezer utas fordult meg.

Ha erdélyi látogatást fontolgatunk, most azért is érdemes mennünk, mert itt találjuk Európa legolcsóbb karácsonyi vásárát.

(Forrás: MTI, képek: Dan Air, Aeroportul Internațional Brașov/Facebook)

reptér | brassó | fizetés | repülőtér | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom