Egy utaskísérő elárulta, milyen olcsó trükkökkel próbálnak átjutni az utasok az első osztályra

A stewardessként dolgozó Destanie gyakran oszt meg különböző kulisszatitkokat a repülésről a TikTokon. Most azt árulta el, mely átlátszó trükkök nem működnek, de szót ejtett arról is, mi az, ami beválhat, ha valaki az első osztályra vágyik, de nem akar fizetni érte.

Mint Destanie elmondta, miután felszálltunk a gépre, akkor már biztosan késő felsőbb kategóriás ülőhelyet kérni, ezt legkésőbb a beszállókapunál kell megkísérelnünk. Ha upgrade-elni szeretnénk, ezt érdemes az utasfelvételnél kérnünk. Ha szerencsénk van, és tagjai vagyunk a légitársaság hűségprogramjának, esetleg a hitelkártya-szolgáltatónk áll partnerségben a céggel, még akár esélyünk is lehet, de az ingyenes átfoglalás igencsak ritka.

Mégis sokan próbálkoznak valahogy átjutni az első osztályra már akkor, amikor a gépen vannak. Az egyik gyakori taktika, amikor azzal „viccelődnek”, hogy szívesen elfoglalják az üres helyeket az első osztályon. Ilyenkor az egyetlen válasz, amire számíthatnak, az udvarias nevetés az utaskísérők részéről.

Egy másik trükk, hogy bókokkal halmozzák el a stewardesseket, hogy aztán azonnal megkérdezzék, van-e hely a felsőbb osztályokon.

A legtöbben ugyanakkor egyszerűen minden körítés nélkül megkérdezik, hogy átülhetnek-e egy jobb helyre, de olyan is van, aki egyszerűen átül, ha látja, hogy az szabad - ez az adott osztályon belüli jobb, például nagyobb lábtérrel rendelkező helyekre vonatkozik, mint amilyenek például a kijáratok mellettiek. Légitársasága válogatja, hogy ez már egy díjköteles jobb kategóriának számít, vagy megengedik az utasoknak, hogy átüljenek.

Egy utaskísérőtől azt is megtudtuk, milyen kínos esettől félnek a leginkább a személyzet tagjai, egy másik pedig  elmondta, mi az az egy dolog, ami mindenképp legyen nálunk a repülőn.

(Forrás: Daily Star, képek: Getty Images)

repülés | légiutas-kísérő | utaskísérő | repülő | kabin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom