Star Sailors League döntő 2023 – A pénteki duplapontos utolsó futam dönt a továbbjutásról

Élő közvetítés a harmadik futamokról – visszanézhető itt 3 óra 19 perctől

A magyar hajó drámai, nagyon szoros futamon néhány másodperccel lemaradva az első vagy második helyről harmadikként ért célba. Címképünkön balról a harmadik a magyar hajó.

Gyenge rajt után az első körben mindvégig a negyedik helyen vitorlázott Berecz Zsombor vezetésével a csapat. A második krajcban nagyszerűen felzárkóztak, előzték az argentinokat, majd közel a bójavonalhoz kiforgatták az amerikaiakat és végül éppen előttük kerülték a bóját. Ezután pedig, amikor az utolsó hátszél elején az addig magabiztosan vezető Malajzia felhúzáskor belegabalyodott a spinnakerébe a Sámánok átvették a vezetést. Sajnos 200 méterrel a cél előtt az amerikaiaknak sikerült megtakarni a mieinket. Az USA győzött, fedésben velük lett második az amerikaikkal folyó párharcunkat kihasználva szabadon balra elraumoló, és így a másik oldalról tempósan érkező Argentína, majd rögtön utánuk futott be a magyar hajó.

A futam 2D nyomkövetős közvetítése ITT látható

A pénteki utolsó, dupla pontokkal számító futam dönti el a továbbjutó két csapat kilétét. A csoport utolsóként, várhatóan 16 óra 5 perckor rajtol majd.

Argentína előnye 3 pont. A mieink az USA-val vannak holtversenyben 7-7 ponttal és 6 pontos Malajzia. Vagyis a továbbjutás futamgyőzelemmel vagy 2. hellyel lehet meg, de ez utóbbi esetben Argentína nem lehet 3., mert akkor ők és a futamgyőztes jutnak tovább.

De, mivel 2. és 3. helyeink már vannak, ezért úgyis futamgyőztes lesz a negyedik meneten a Sámánok csapata! Punktum.














Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!