Star Sailors League 2023 – Nem futballisták, hanem vitorlás Sámánok! Magyarország továbbjutott!

Rossz rajt után most a mi varázslóink éltek a lehetőséggel, amit az élen vitorlázók párosversenye felkínált!

Pedig még a második krajc elején a génua is lejött, vagy leengedték mert valami keveredett a gennakerrel. De így is nagyszerű cirkálással feljöttünk a két éllovasra, miközben Argentína lemaradt. Ezúttal Malajzia és USA forgatta egymást az első két helyen, így Berecz Zsombiék felzárkóztak. Sőt! Előzték az amerikaiakat és Malajziával együtt értek a bójához.

A befutóhoz vezető hátszeles szakaszon nagyon okosan vitorláztak a Sámánok. Nem támadták oktalanul a maláj hajót, jókor halzolva kellő szabadságot hagytak maguknak a gyors bőszelezéshez. Oktatnivalóan helyezkedtek a malájokkal való újabb találkozáskor. Ott sem akarták semmilyen lassító védekezésre kényszeríteni ellenfelüket: Persze a hátszél végén, a cél előtti utolsó 400-500 méteren, amikor az USA már szinte biztos harmadik volt, és vonalban száz méterrel hátrébb járt, akkor kicsit ráijesztettek az éllovas maláj hajóra. De nem kellett megverni őket a továbbjutáshoz, amíg az argentinok a negyedik helyen voltak. Márpedig az akkor már nyilvánvaló volt, hogy a kék-fehérek nem fognak előrébb jönni a sorrendben.

A döntő negyedik futam nyomkövetős 2D közvetítése ITT látható

Továbbjutott Malajzia (14 pont) és Magyarországn (13). Kiesett a két kiemelt, Argentína (12) és az Egyesült Államok (11).

A magyar csapat a november 27-én kezdődő következő fordulóban – amikor az utolsó nyolc kiemelt is csatlakozik – a 3. csoportban fog versenyezni Németország, Hollandia és Chile ellen.

A magyar csapat futama a közvetítésben 4 és fél óránál látható















Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!