Decemberi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

decemberi programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a decemberi programtippek válogatást!

Decemberi programtippek

Pattanj fel egy vidám Mikulásvonatra! – november végétől

Minden évben nagy érdeklődés övezi a Mikulásvonatok indulását. A gyerekek a Mikulás mellett krampuszokkal, manókkal és hatalmas mesefigurákkal is találkozhatnak, emellett kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. Kíváncsi vagy, merre közlekednek idén Mikulásvonatok? Mutatjuk a tippjeinket!

Ugorj fejest a karácsonyi élményekbe! – 2023. november végétől

November végétől január elejéig szerte az országban számos karácsonyi program teszi különlegesebbé az ünnepi készülődést, decemberi programtippek válogatásunk nem is lehetne nélkülük teljes.

Jégfolyosóval, mesevárossal, zenélő fákkal, milliónyi fénnyel, óriáskerékkel, fényfestéssel és a forralt bor szédítő illatával várnak hazánk karácsonyi vásárai. Összegyűjtöttük a 2023-as év bakancslistás karácsonyi élményeit. Szemezgess bátran, nem fogsz csalódni!

Barangolás a Soproni-hegységben – 2023.12.02.

Fedezd fel a Soproni-hegység gazdag növény- és állatvilágát, és élvezd a friss hegyi levegőt a festői szépségű Hidegvíz-völgyben, a Rák patak mentén. A könnyű sétát minden korosztály számára ajánlják, a túravezető érdekes történeteket mesél majd a télre készülő élővilágról.

Esti séta az Állatkertben – 2023.12.07.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben szakvezetői kíséretében beleshetsz a kulisszák mögött zajló titokzatos világba. Olyan épületbe is beléphetsz, ahova látogatók sosem, ráadásul a szervezők állófogadással és meglepetésekkel kedveskednek a résztvevőknek.

Börzsöny Vulkántúra – 2023.12.09.

Nem szeretnél lemondani a teljesítménytúrázásról csak azért, mert hideg van? Jelentkezz a 42 km-es Börzsöny Vulkántúrára, amely végigkalauzol a miocén kori vulkán kalderáján. A túra szintidőn belüli teljesítésének feltétele a jó állóképesség, a szintemelkedés 2216 méter, a szintidő pedig 12 óra.

Attól tartasz, hogy sok hó esik a túra napján? Amennyiben a Magas-Börzsönyben jelentős hó van, a túra nem marad el, de szintidejét megemelik.

XXII. Adventi Kastélynapok – 2023.12.16-17.

December 16-17.​ között rendezik meg a Gödöllői Kastély egyik legnépszerűbb rendezvényét, az Adventi Kastélynapokat. Az adventi időszakban ünneplőbe öltözik a kastély Sisi emlékére, aki nagyon szerette az itt töltött karácsonyokat.

A kétnapos program gyermekkoncerttel, meseelőadással, bábszínházzal, karácsonyi vásárral, sült gesztenyével és forralt borral teszi különlegesebbé a decembert Gödöllőn.

Adventi Bakonybél Teljesítménytúra – 2023.12.17.

Szívesen gyönyörködnél a téli Bakonyban decemberben? Nevezz az Adventi Bakonybél teljesítménytúra 13 vagy 25 km-es távjára, és élvezd az erdei túrát ott, ahol csak a madár – és néhány elszánt túrázó – jár a hideg hónapokban.

Badacsonyi Történetek, Gasztrohegy Badacsony – 2023.12.28-30.

2023 őszétől újra meghódíthatjuk a gasztronómia csúcsait Badacsonyban, ahol izgalmas, tematikus gasztro-hétvégékkel várják a kulináris élmények kedvelőit a Gasztrohegy Badacsony rendezvénysorozat keretében.

A decemberi Badacsonyi Történetek fantázianéven futó kétnapos program keretében megismerkedhetsz a helyi receptekkel, illetve megtudhatod, mit ettek nagyanyáink és mi lehetett Kisfaludyék tányérján.

Fotók: Gasztrohegy Badacsony

Túra a csővári várromhoz – 2023.12.30.

Felfedeznéd a Nyugat-Cserhát látnivalóit és természeti kincseit túrázás közben? Kezdő túrázóként is részt vehetsz a 12 km-es körtúrán, amely a Reviczky-kastélyt és a kastélyparkot, a csővári várromot és a Vashegyet érinti. A szintemelkedés 300 méter, a túrán minden kiránduló saját felelősségére vesz részt.

A túra kiindulópontjától, Nézsától csak 20 perces autóútra fekszik Vác. Ha belefér az időbe, kösd össze a kirándulást egy kis téli városnézéssel!

37. Szilveszteri Pezsgőfutás és Velencei-tó kör – 2023.12.31.

Nincs még programod az év utolsó napjára? Fusd körbe a Velencei-tavat egyedül, vagy akár barátaiddal, családoddal csapatban!

A 37. Szilveszteri Pezsgőfutáson idén is megrendezésre kerülnek a gyermektávok, akinek pedig sok a tó kör, de szeretne egy jót futni a Velencei-tó partján, választhat a 4,5 és 12km-es távok közül. Idén először hirdetik meg a jelmezes futást, ahol a legjobb jelmezeket különdíjjal jutalmazzák.


Küldj Te is ingyenes programtippeket: info kukac csodahelyek.hu

Hirdesd nálunk programod: sales kukac csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.