Top 5 utazós élményajándék a családnak karácsonyra

csodahelyek karácsonyra

Unod már a sokadik zoknit és tusfürdőt karácsonyi díszbe öltöztetni ünnepek idején? Tárgyak helyett ajándékozz idén élményt a családnak! Ha megfogadod a tippjeinket, a csodahelyek karácsonyra – és utána is – veletek maradnak. Top 5 utazós élményajándék ötletet hoztunk nektek ajándékba.

Top 5 utazós élményajándék ötlet karácsonyra

Hagyd magad behavazni!

Mi lehetne izgalmasabb télen, mint egy kis havas szórakozás? Töltsétek együtt az időt korcsolyázás, vagy éppen síelés közben! Az eplényi Síaréna 16 különböző sípályáján a síelők és a snowboardosok sem fognak unatkozni, de síeléshez éppen ilyen remek úti cél a visegrádi Nagyvillám Sípálya is.

Korcsolyázást ajándékoznál a családnak? Hazánkban számos korcsolyapálya látogatható idén télen: a Csepeli Jégpark és a Városligeti Műjégpálya hatalmas népszerűségnek örvend.

Vedd célba hazánk várait és kastélyait!

Hazánk kastélyainak és várainak többsége nem csak tavasztól őszig várja a látogatókat, de a téli hónapokban is.

Van olyan rokonod, aki nem szívesen mond le a várlátogatásról a hideg szél, esetleg a hó miatt? Vásárolj neki várbelépőt, így a tévé képernyője helyett a téli panorámában gyönyörködhet!

Tipp: A szigligeti vár, a visegrádi Fellegvár és a hollókői vár is nyitva van télen.

Szívesebben ajándékoznál belépőjegyet az egyik hazai kastélyunkba? Az unalmas téli délutánokon kideríthetitek, kiről kapta a nevét az Ördöglovas kastélya, vagy hogy miért van a szabadkígyósi Wenckheim-kastélynak éppen 365 ablaka.

Irány a természet!

Szereted a tulipánokat, a liliomfákat, vagy akár a kaktuszokat? Szívesen gyönyörködnél az ország legnagyobb hóvirágmezejében?

A természet télen-nyáron különleges látnivalókkal ajándékoz meg. Lepd meg szeretteidet azzal az élménnyel, amit hazánk aborétumai tartogatnak a látogatók számára!

Részt vennétek egy szervezett füvészkerti sétán, ahol beleshettek a kulisszák mögé? Arra is van lehetőség, az ELTE Füvészkert például rendszeresen szervez ilyen sétákat.

Alcsúti Arborétum, Hóvirágünnep
Alcsúti Arborétum (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

Múzeumlátogatás (nem csak) a kultúra szerelmeseinek

Annyi izgalmas múzeum található hazánkban, hogy mindet felsorolni igen nehéz lenne. A kedvenc nagynénéd imádja a festészetet? Vásárolj neki belépőjegyet a debreceni Déri Múzeumba, ahol megtekintheti a világhírű Munkácsy-trilógiát.

A tudományok iránt érdeklődők számára a Csodák Palotája rengeteg kuriózumot tartogat, aki pedig a borokat kedveli, garantáltan nem fog unatkozni a tokaji Világörökségi Bormúzeumban.

Déri múzeum, Munkácsy-trilógia (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

A Magyar Természettudományi Múzeum kiállításai a dinoszauruszok koráról és a korallzátonyok csodálatos élővilágáról is sokat mesélnek, míg Vácon a Memento Mori kiállítás a legendás váci múmiák történetével ismertet meg.

A gyerekeket is meglepnéd egy múzeumbelépővel, de nem tudod, merre keresgélj? Összegyűjtöttük az ötleteinket!

Állatos programok minden korosztálynak

Nincs vidámabb program annál, mint amikor kecskéket, vagy alpakákat simogattok közösen a gyerekekkel? Vásárolj a családnak állatkerti belépőt karácsonyra, és látogassátok meg a nyári barátaitokat télen is!

A Szentendrei Kisállatkert és a siófoki Bella Állatpark nagy kedvencünk, esős időben pedig a cápás állatkert, azaz a Tropicarium is hatalmas népszerűségnek örvend.

Még több gyerekbarát programot keresel?

Az alábbi csodaélmények és csodahelyek karácsonyra (is) remek választásnak bizonyulnak majd:

Utazós élményajándék karácsonyra: Ajándékozz Heti útravalót Travellinától!

Élményt ajándékozni az egyik legizgalmasabb dolog karácsonykor, ha mégis tárgyajándékot keresel, mi Travellina 2024-es Heti útravaló naptárát ajánljuk. Természetesen már rendeltünk belőle, hiszen nem szerettünk volna lemaradni róla.

Kinek ajánlja a szerző?

Az aktívabb olvasóknak inspirációként, hogy merre induljanak, akik meg inkább csak karosszékből utaznak, azoknak megmutatni, mennyi csodálatos látnivaló van a nagyvilágban.„- írja blogján Kisgyörgy Éva, Travellina.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: pexels.com

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.