Januári programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

januári programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a januári programtippek válogatást!

Januári programtippek

Pierre-Auguste Renoir-kiállítás, Szépművészeti Múzeum – 2024.01.07-ig

2024.január 7-ig tekinthető meg a Szépművészeti Múzeumban a Renoir – A festő és modelljei c. időszaki kiállítás, amely az egyik leghíresebb impresszionista festő, Pierre-Auguste Renoir műveit mutatja be a nagyközönségnek.

A Renoir kiállítás belépőjegyével a Szépművészeti Múzeum összes állandó kiállítását megnézheted. Ha elkerülnéd a sorban állást, érdemes online megvenni a jegyet.

Ugye szerinted sem lenne teljes a januári programtippek válogatásunk Renoir nélkül?

Hévíz-patak kajaktúra – 2024.01.01.

Kajakoztál már télen, gőzölgő patakon, tavirózsák, különleges halak és felröppenő vízimadarak között? Ha a hideg idő beköszöntével sem szeretnél otthon ülni, inkább egy ilyen új élményt tapasztalnál meg, vegyél részt ezen a különleges vízitúrán a Hévíz-patakon!

Figyelem! A túra minimum 8 fő részvételével kerül megrendezésre.

Walkingozás a debreceni Nagyerdőben – 2024.01.01.

Kezdd a napot az év első reggelén a debreceni Nagyerdőben egy könnyed walkinggal, időnként megállva, hogy érezd a természet szépségét. A sétához nordic walking tudás nem feltétel, a szervezők minden jelentkezőt szeretettel várnak.

Debreceni Nagyerdő (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

Téli túra Szigligeten, a Balaton várában – 2024.01.13.

Ki volt Favus pannonhalmi apát és mi köze volt Szigligethez? Kik voltak a történelem során a vár urai? Kik éltek falai között? Hogyan éltek régen a szigligetiek, mivel foglalkoztak? Mindezekre a kérdésekre választ kapsz ezen a különleges téli túrán.

Évkezdő tekergő – a Kőszegi-hegység télen – 2024.01.13.

Szívesen indítanád az évet a Kőszegi-hegységben? Az Évkezdő tekergő egy 15 km-es, 500 méter szintemelkedéssel járó túra, a távot 6 órás szintidőn belül kell teljesíteni.

Az útvonal a következő: Kőszeg, Csónakázó-tó – Andalgó – Vasfüggöny turistaút – St. Germain kereszt – Ördögtányér – Fatalin-bükkök – Óház-kilátó – Szabó-hegyi szalonnasütő – Szénsavas-kút – Természetvédelmi Látogatóközpont – Királyvölgy – Szulejmán-kilátó – Trianoni-kereszt – Kálvária-templom – Koronaőrző-bunker – Kőszeg, Csónakázó-tó

Téli Bükk Teljesítménytúra 7-15-20-25km – 2024.01.20.

A Téli Bükk Teljesítménytúra kiváló téli program minden korosztálynak. A legrövidebb távokra családokat is várnak a szervezők, ám fontos tudni, hogy a részvételhez előnevezés szükséges.

Aki teljesíti a túrát, emléklapot és kitűzőt vihet haza emlékbe.

Madárkalács készítés – 2024.01.20.

A Pilisi Len Látogatóközpontban igazán hangulatos téli programmal várják a családokat. Szívesen készítenél madárkalácsot a madarak nagy örömére? Vegyél részt a programon, amely tartalmazza a NATURA 2000 bemutatóhely megújult interaktív kiállításának megtekintését is.

Halak a hegyen – Fish & Hill, Gasztrohegy Badacsony – 2024.01.20-21.

2023 őszétől újra meghódíthatjuk a gasztronómia csúcsait Badacsonyban, ahol izgalmas, tematikus gasztro-hétvégékkel várják a kulináris élmények kedvelőit a Gasztrohegy Badacsony rendezvénysorozat keretében.

Tölts egy felejthetetlen hétvégét Badacsonyban és kóstolj bele a tematikus hétvégék fogásaiba! Ahány vendéglátóhely, annyi íz és inspiráció – az adagok kóstoló adagok, így bejárhatod a hegyet és több helyen is kóstolhatsz! Januárban a Halak a hegyen – Fish & Hill fantázianéven futó kétnapos program vár.

fotó: Gasztrohegy Badacsony

Téli kutyagolás a Mecsekben – 2024.01.21.

Bizony, jól olvasod, erre a kutyás túrára olyan kirándulókat várnak, akik négylábú kedvencükkel szeretnék bejárni a Mecseket. A 8 km-es túrán 160 méter a szintemelkedés, a részvétel pedig ingyenes.

Trópusi gyümölcsök és ehető növények – tematikus túra – 2024.01.27.

Rengeteg olyan élelmet fogyasztunk, amelyről nem tudjuk, honnan jön. Mi fán terem a kesudió? Honnan érkezik a kávé? A főzés népszerűségének köszönhetően ma már sokan tudják, hogy egyes kaktuszok is fogyaszthatóak, viszont nem mindenki látott még termő banánokat Budapest szívében.

Az ELTE Füvészkertjében tett séta során ezeket, és más izgalmas ehető növényeket ismerhetsz meg. A séta a portától indul és kb 1,5- 2 órát tart.


Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.