Ha unod a tömeget: szinte ismeretlen görög úti cél válna a magyarok kedvencévé

by Kassay Tamás

Kelet-Macedónia és Trákia régió bár csodaszép, a legtöbben itthon nem is hallottak róla. A Thesszalonikitől észak-keletre elterülő desztináció január 9-én, kedden mutatkozott be Budapest egyik görög éttermében népszerű magyar utazóbloggerek, influencerek, neves újságírók és vezető utazási irodák számára, hogy elcsábítsák a magyar turistákat a tömegek által látogatott helyekről.

Kelet-Macedónia és Trákia régió: egy ölelésnyi Görögország

A Turizmus.com lapját is kiadó Turizmus Kft kötelékébe tartozó PR in Hungary csapata szervezte az eseményt, amelynek rangját jelzi, hogy részt vett rajta Doukas Marinopoulos úr, a Görög Nagykövetség gazdasági és kereskedelmi ügyekért felelős tanácsosa is, aki beszédet mondott az egybegyűlteknek.

A régió hivatalos bemutatása tagadhatatlanul görögös, temperamentumos volt, köszönhetően Patty Konstantinidou asszony, a Kelet-Macedónia és Trákia régió turisztikai promóciós csapat tagjának, aki lehengerlő előadást tartott a vidék látványosságairól és élménygazdagságáról. Kétség sem fér hozzá, hogy érdemes útba ejteni a helyet, mutatunk pár tippet hozzá, érdemes elmenteni ezeket:

Kelet-Macedónia és Trákia régió legfőbb látványosságai dióhéjban

  1. Alexandroupoli városa, a régió fővárosa, lenyűgöző tengerparti sétányával és a világítótornyával, ami a város jelképévé vált.
  2. Dadia-Lefkimi-Soufli Erdő Nemzeti Park, amely Európa egyik leggazdagabb madárvilágával büszkélkedhet, különösen a ragadozó madarak tekintetében.
  3. Maronia régészeti lelőhely, amely híres az ősi görög színházáról és a lenyűgöző mozaikokról.
  4. Komotini városa, amely egyedülálló török és görög kulturális örökséget ötvöz, és számos történelmi mecsettel és templommal büszkélkedhet.
  5. Nestos folyó, amely lenyűgöző tájakat és kalandos vízi sportokat kínál, mint például a rafting.
  6. Thassos szigete, amely gyönyörű tengerpartokkal, ókori romokkal és gazdag növényvilággal várja a látogatókat.
  7. Samothraki szigete, híres a rejtélyes Szárnyas Nike szobrának eredeti helyszínéről, valamint a természetes vízesésekkel és forrásokkal.
  8. Rodopi-hegység, amely lenyűgöző kirándulási lehetőségeket és bámulatos természeti szépségeket kínál.
  9. Avdira, amely az ősi filozófus, Démokritosz szülőhelye, és számos régészeti lelőhelyet tartalmaz.
  10. Xanthi városa, amelyet a színes épületeiről és az évente megrendezett karneválról ismernek.

Kelet-Macedónia és Trákia régió kiemelkedő turisztikai infrastruktúrával rendelkezik és a turisták kedvükre választhatnak a régióban kialakult alternatív utazási formák között.

Alternatív utazási formák Kelet-Macedónia és Trákia régióban

  • Tengerparti turizmus,
  • vallási turizmus és
  • régészeti turizmus.

Mindemellett elhangzott, hogy a Görögországba évente érkező magyar látogatók száma növekvő tendenciát mutat, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a 2014-es 115 ezer főről 2019-re a magyar turisták száma az országban meghaladja a 369 ezret, és 2023-ra elérte ugyanezt a szintet. Sőt, Görögországot már a magyarok második legnépszerűbb turisztikai célpontjaként tartják nyilván Horvátország után (20%).

A Kelet-Macedónia és Trákia régió keddi budapesti promóciós tevékenysége része egy szélesebb körű stratégiai turisztikai tervezésnek, amely az egy ölelésnyi Görögország kampányon alapul. A fő cél a desztináció különösen vonzó imázsának népszerűsítése a magyar piacon, hogy a régió bekerüljön a turisztikai szakemberek és az egyéni utazók első számú választási lehetőségei közé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben