ILCA 6 VB 2024 – Érdi Mári győzött az Éremfutamon, és 7. helyen végzett a világbajnokságon

Dobogós lett volna, ha nem szúr ki vele a rendezőség a rossz hajóval

Érdi Mári megnyerte a Medal Race-t. A pontszámok miatt legfeljebb az 5. helyre jöhetett volna fel a 9-ről. A négy ellenfélből kettőt előzött meg az Éremfutamon nyújtott teljesítményével, mert a norvég és a finn lány nem maradt le eléggé tőle – 2. és 3. helyeken futottak be –  így maradt a pontelőnyükből.

2024 ILCA 6 női világbajnokság Mar del Plata, Argentína – Medal Race rajt – Fotó: Matias Capazzino

Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy dobogós lehetett volna ezen a világbajnokságon is. De a tizedik futamon ki kellett állnia, miután a rendezőség által neki  kisorsolt hajóból kiszakadt a sott talpcsigát és a kiülőgurtnit tartó veret. A 6. helyről esett ki abban a futamban. Ha nagyjából ott célba ér, akkor az Éremfutam győzelemmel feljöhetett volna a dobogóra.

A versenybíróság megítélte ugyan, hogy méltányosságból átlagpontot kapjon, ám ezt csak a döntő futamokra engedték, ami jelentősen gyengébb kompenzáció volt, mint ha az egész versenyen mutatott teljesítményre kapta volna az átlagpontot. A versenybíróság döntéséről szóló jegyzőkönyvbe azt írták, hogy azért kaphatott Mári méltányosságból így kiszámolt jóváírást, mert a rendezők tudták (!), hogy a hajókon ez a típushiba létezik, és a vereteket tartó csavarokat ki is cserélték. Mári hajójának kivételével!

Érdi Mári mindenesetre jó érzéssel zárhatta a világbajnokságot ezzel a Medal Race győzelemmel.

Érdi Mári az Éremfutamon – Fotó: Matias Capazzino

DÍjkiosztó – Mári kis időre visszaadja a bajnoki címet Rindomnak – Fotó: Matias Capazzino

 

Részletes eredménylista

A verseny honlapja

 






















 

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!