ILCA EB 2024 – Komoly bajban a rendezőség a szélhiány miatt

Holnapra már az Éremfutamnál kellett volna tartani

Európa Atlanti-óceáni partjain Franciaországban és Spanyolországban az év eddigi legkeményebb viharának érkezését várják. Ezzel szemben Athén vizein a szélhiány miatt az olimpiai női ILCA 6 osztályban három, a férfi ILCA 7 osztályban pedig két futamot sikerült megrendezni az ILCA Európa-bajnokság és nyílt Európa Kupa négy napja alatt.

Az eredeti tervek szerint ma, az ötödik versenynapon már a kilencedik és tizedik futamot vitorlázta volna a mezőny, ám úgy tűnik, Posszeidón nem figyel vagy valamit félreértett, de egyelőre nem járult hozzá. Ezen a héten egy nagyon stabil magasnyomású időjárási rendszer, anticiklon határozta és határozza meg a szeleket Athénnál. Így február 18., az első versenynap óta még egyetlen alkalommal sem alakult ki egyenletes jó szél a pályákon. Ha az anticiklon végre elmozdulna – a középpontja Törökország és az Égei-tenger  között inog – például keletebbre, akkor nagyszerű dél-délnyugati tengeri szél fújhatna a pályákon. Kérdés, hogy ez mára megtörténik-e, vagy inkább csak holnap várható.

Nem jó jel, hogy az élő közvetítés még délben sem kezdődött el, holott Athén hozzánk képest más időzónában van, és akkor már ott 13 óra volt…

Ma hosszú napra készülnek

A futamok ma délben kezdődhetnek (Az élő közvetítést lásd lejjebb), illetve a lehetséges utolsó rajtidőpontot is kitolta két órával későbbre a rendezőség, Így az utolsó lehetséges pillanata ma a futam előkészítő jelzésére 17 óra (magyar idő szerint 16 óra).

A versenyben három futam alapján Érdi Mári az ILCA 6 mezőnyben 3. helyen áll. Vadnai Benjamin két futam után 2. az ILCA 7 versenyben. Öccse, Jonatán 42.  Ha újabb futamot sikerül vitorlázni, akkor már a férfiaknál is számítanak majd kiesőt az eredménylistán.

Férfi ILCA 7 eredmények

Női ILCA 6 eredmények

Élő közvetítés

 








Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!