Hova menjünk kirándulni egy napra?

Hova menjünk kirándulni egy napra?

Legyen szó kastélylátogatásról, vártúráról, biciklizésről, vagy éppen kutyás kirándulásról, rengeteg csodahelyet vehetünk célba a családdal, vagy éppen a barátokkal. Lehetséges, hogy a legszebb hazai kirándulóhelyek csupán kartnyújtásnyira vannak. Mutatjuk a tippjeinket, így már biztosan nem teszitek fel a kérdést: „Merre menjünk kirándulni egy napra?”.

Hova menjünk kirándulni egy napra?

Kirándulás Tarcal környékén

A Tokaj-Hegyalja települései rengeteg érdekességet tartogatnak a kirándulók számára. Tarcal ideális választás, ha az a kérdés, hova menjünk kirándulni egy napra.

Az 50 tonnás alkotás egy sétányon keresztül érhető el Tarcal központjából. A hatalmas szobor mellől 360 fokos körpanoráma nyílik a környékre.

A Kopasz-hegy oldalában található egy forrásvizek által feltöltött, türkizkék vizű bányató is. A tó körüli sziklafal és a különleges árnyalatú víztükör látványa miatt rengeteg fotós és turista keresi fel a gyalogosan is megközelíthető tavat.

A Bakony kincse, a Hubertlaki-tó

A Hubertlaki-tó, azaz a bakonyi Gyilkos-tó nevét az erdélyi Gyilkos-tó után kapta, hasonlóságuk alapja többek között a víz tükrét megtörő, kiálló facsonkok látványa. A tó környékén piknikezésre is van lehetőség, akár egy kirándulással összekötött egynapos programot is tervezhetünk itt a családdal, barátokkal.

Tipp: Érdemes a kiránduláshoz napos időt választani, de a tó felhős időben is izgalmas arcát mutatja az érdeklődőknek.

bakonyi biciklitúra
Hubertlaki-tó (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

Irány Szabadkígyós!

A Wenckheim-kastély és parkja, az Ókígyósi Lipicai Aranyménes, a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Kígyósi-puszta és a Kígyósi tanösvény mind olyan látványosság, amiért megéri útra kelni a Viharsarok eldugott kis szegletébe.

A Szabadkígyós határában elterülő Kígyósi-puszta 1977 óta törvényes védelem alatt áll, a Körös-Maros Nemzeti Park területéhez tartozik. A védett területen kialakított 5 km-es Kígyósi tanösvény a Kígyósi-puszta területi egységeinek jellegzetes élőhelyeit mutatja be.

Kastélylátogatást tervezel? A szabadkígyósi Wenckheim-kastély épületét Wenckheim Krisztina és Wenckheim Frigyes építtette házasságkötésük alkalmából.

A felújított épületben a „Vendégségben Wenckheiméknél” interaktív kiállításnak köszönhetően az arisztokrata világba csöppenünk, részesei lehetünk a kastély egykor pezsgő életének.

Somoskő és Salgó vára

A Medves-fennsíkon tett kirándulás a terület természeti kincsei, és a várlátogatás miatt is bakancslistás program, ráadásul egy nap alatt két dicső várat is felkereshetünk, mindössze néhány kilométeres túrával.

Nógrádban kirándulni egy napra is jó döntés, hiszen Somoskő és Salgó vára számos magyar történelmi és irodalmi vonatkozással bírnak, ráadásul olyan panorámával ajándékoznak meg, amely egészen egyedülálló élmény.

A két vár, Somoskő és Salgó vára mindössze 5,6 km-es autóútra fekszik egymástól, így a várlátogatás igazán tartalmas egynapos programot ígér minden korosztály számára.

Somoskői vár
Somoskő vára (fotó: Lengyel Bianka)

Sárkányokkal vár Orfű!

Orfű a Nyugat-Mecsek fővárosa, a környék bővelkedik a természeti képződményekben, melyek a mesebeli hétfejű sárkányhoz kapcsolódnak.

A település egy tematikus túraútvonallal kapcsolta össze ezeket a helyeket, hogy az ide érkező önjelölt sárkányvadászok a mítoszok nyomába tudjanak eredni.

Ki ne gyönyörködne szívesen a Pécsi-tó látványában egy kilátó tetejéről? A Sárkány-kúttól induló sárga háromszög egyenesen a Balázs-hegy tetejére vezet, itt található az említett kilátó is.

Csodahelyek a Fertő tó körül

Tudtad? A Fertő tó körül, az osztrák és magyar oldalon összesen 24 település fekszik. A települések kulturális kincsekkel, rejtett látnivalókkal és természeti értékekkel várnak az év minden napján.

A Fertő-táj ékkövei közül biztosan nagy kedvenced lesz a Papkert, a Gloriette-kilátó, Mariska néni háza, a Peisonia Látogatóközpont, a Hegykői Csipkeház és a Fertőrákosi Kőfejtő is.

Szívesen sportolnál a környéken? Arra is van lehetőség. A mindig újat nyújtó Sopron-Fertő tájon kerékpáros és vízi élmények teszik izgalmasabbá a kikapcsolódást.

Fertőrákosi Kőfejtő (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

Gyerekbarát csodahelyek

Szívesen felfedeznéd hazánk legszebb kirándulóhelyeit a csemetékkel is? Akár babakocsis kirándulóhelyet keresel, akár Budapest környékén nézelődnél, örömmel adunk tippeket.

Vidéken kirándulnál? Pannonhalma éppen olyan jó választás, mint Mórahalom, a Kányavári-sziget, Visegrád, vagy éppen Eger.

Nézelődj Gyerekbarát Csodahelyek Magyarországon csoportunkban, írj fényképes élménybeszámolót, vagy tedd fel bátran a kérdéseidet!

Hova menjünk kirándulni egy napra?
Lombkoronasétány, Pannonhalma (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

Ingyenes programtippek

Még több ötletet gyűjtenél egy csokorba, mert újra és újra visszatérő kérdés a társaságban, hogy „hova menjünk kirándulni egy napra”? Megértjük, éppen ezért készítettünk egy válogatást azokról a csodahelyekről, amelyek ingyenesen látogathatóak.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Kristóf-Zöld Eszter (Pannonhalma)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.