Thaiföld és Kína is vízummentessé teszi a beutazást – egymás állampolgárainak

by Kassay Tamás

Kína és Thaiföld elindítja a kölcsönös vízummentes utazási programját. A pénteken bejelentett megállapodás várhatóan jelentős hatással lesz Thaiföld turizmusára, felpöröghet a kínai látogatók száma, akik könnyen lehet, hogy az árakat is megtolják felfelé. Magyarok számára egyelőre továbbra is vízumköteles a beutazás Kínába, viszont Thaiföldre már eddig is vízummentesen üdülhettünk, legfeljebb 30 napig.

Kína és Thaiföld pénteken kölcsönös vízummentes megállapodást kötött a turizmus fellendítése érdekében

A megállapodás mindkét ország állampolgárainak vízummentes belépést és látogatásonként legfeljebb 30 napos tartózkodást tesz lehetővé. A megállapodás 6 hónapon belüli többszöri beutazást is biztosít, azzal a kitétellel, hogy a teljes tartózkodás nem haladhatja meg a 90 napot.

A hír máris fokozott utazási érdeklődést váltott ki, a Kínába irányuló thaiföldi foglalások az utazási platformokon megháromszorozódtak az előző évhez képest. A thaiföldi látogatók körében népszerű kínai úti célok közé tartozik Sanghaj, Guangzhou, Kunming és Peking.

A kínai vízummentességi megállapodás várhatóan jelentős hatással lesz Thaiföld turizmusára

Kína máris visszaszerezte pozícióját Thaiföld legfontosabb külföldi turista küldőországaként, 2024 első 2 hónapjában több mint 1,1 millió kínai turista érkezett Thaiföldre. Thaiföld célja, hogy idén 8 millió kínai turistát vonzzon, ami megduplázza a 2023-as számot, amikor Malajzia vette át a vezető helyet.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben