Menetrendje módosítására kényszerül a Ryanair a Boeing késlekedése miatt

Fotó: Ryanair, Piotr_Mitelski

A Ryanair megerősítette, hogy a Boeing a tervezett 57 darab B737-MAX8200-as repülőgépből, amelyet 2024 júniusának végéig kellett volna leszállítani a légitársaságnak, csak negyvenet ad át.

A Ryanair jelenlegi 2024-es csúcsidőszaki menetrendje legalább 50 B737-es repülőgép átvételén alapult, és a Ryanairnek most 10 repülőgéppel kell csökkentenie a nyári csúcsidőszakban, július, augusztus és szeptember hónapokban. Ez a Ryanair 600 repülőgépes flottájával összefüggésben kisebb menetrendi változásokat okoz, és inkább a meglévő útvonalakon csökkenti a járatok gyakoriságát, mint új útvonalakat szüntet meg.

A Ryanair már végrehajtotta ezeket a menetrendcsökkentéseket néhány magasabb költségű repülőterén, nevezetesen Dublinban, Milánó Malpensán, Varsó Modlin-ban és 4 portugál repülőtéren, ahol a költségek 2024-ben az inflációnál gyorsabban emelkednek. Az összes érintett utas már megkapta a menetrendváltoztatási értesítést, amelyben alternatív repülési időpontokat vagy teljes visszatérítést ajánlottak fel nekik.

Michael O’Leary, a Ryanair csoport vezérigazgatója elmondta: “Nagyon csalódottak vagyunk a Boeing legújabb szállítási késedelmei miatt, de továbbra is együtt dolgozunk a Boeinggel annak érdekében, hogy maximalizáljuk a június végéig átvett új B737-es repülőgépek számát.”