Több napos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége

A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni – közölte a szallas.hu.

A szállásközvetítő oldal foglalási adatai szerint a következő hetekben a vendégek 27 százaléka megy szállodába, főként azok, akik hosszabb időre utaznak. A legtöbben a négy- és a háromcsillagos hoteleket keresik. Apartmanban, panzióban, vendégházban főképp családok és társaságban utazók töltik majd a szabadidejüket, foglalásonként átlagosan 3,9-en. A települések ranglistáját minden összesítésben Eger, Gyula és Hajdúszoboszló vezeti, a régiós rangsorban az északi országrészt a Balaton, a Dél-Alföld és a Nyugat-Dunántúl követi – írták.

A márciusi online kifizetések összesítése szerint a foglalók majdnem 28,3 százaléka SZÉP-kártyával fizetett. Egy vendégnek éjszakánként átlagosan 12 824 forintba kerül a szállása. A foglalások nem az ünnepi hétvégére összpontosulnak, az utána következő hétre majdnem annyian kerestek szállást, mint a húsvéti időszakra – tették hozzá. (MTI)